Havuçlu Lor
2023-10-08 22:04:31 - Yemeklik.com.tr
İster sabah kahvaltısında, ister meze olarak, ister simitle enfes uyum sağlayan muhteşem görünümüyle lezzetli bir atıştırmalık havuçlu lor.
Havuçlu Lor Tarifi İçin Malzemeler- 200 Gram Lor Peyniri
- 2 Adet Havuç
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 4-5 Dal Dereotu
- 1/4 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Susam
- Havuçları rendenin en ince kısmıyla rendeleyin veya rondoda iyice parçalayın. Yanmaz tavada zeytinyağı ile 3-4 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
- Limon kabuğunu da rendenin en ince kısmı ile sadece sarı renkli kısmını rendeleyin. Dereotu yapraklarını incecik kıyın. Lor, havuç, dereotu, tuz ve limon kabuğunu karıştırın.
- Bir kaba streç film serin. Üzerine susamı serpin. Lorlu karışımı susamın üzerine döküp elinizle kalıbın şeklini verecek şekilde bastırın.
- Streç filmin kaptan taşan kısımlarını lorun üzerine kapatıp buzdolabında en az yarım saat bekletin. Servis tabağına lor koyduğunuz kabı ters çevirip sofraya koyun.