Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #meze

Havuçlu Lor

İster sabah kahvaltısında, ister meze olarak, ister simitle enfes uyum sağlayan muhteşem görünümüyle lezzetli bir atıştırmalık havuçlu lor.

Havuçlu Lor Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Lor Peyniri
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4-5 Dal Dereotu
  • 1/4 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Susam
Havuçlu Lor Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havuçları rendenin en ince kısmıyla rendeleyin veya rondoda iyice parçalayın. Yanmaz tavada zeytinyağı ile 3-4 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
  2. Limon kabuğunu da rendenin en ince kısmı ile sadece sarı renkli kısmını rendeleyin. Dereotu yapraklarını incecik kıyın. Lor, havuç, dereotu, tuz ve limon kabuğunu karıştırın.
  3. Bir kaba streç film serin. Üzerine susamı serpin. Lorlu karışımı susamın üzerine döküp elinizle kalıbın şeklini verecek şekilde bastırın.
  4. Streç filmin kaptan taşan kısımlarını lorun üzerine kapatıp buzdolabında en az yarım saat bekletin. Servis tabağına lor koyduğunuz kabı ters çevirip sofraya koyun.
Kakaolu Pratik Kek

Kakaolu Pratik Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Besleyici Mercimek Çorbası

Besleyici Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Tavuklu Doyurucu Salata

Tavuklu Doyurucu Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
3 ay önce
Beğendili Tavuk Baget

Beğendili Tavuk Baget

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Patatesli Tavuklu Graten

Patatesli Tavuklu Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce