Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kek

Havuçlu Cevizli Kahve Keki

Bu kek ile 3.nesil kahvecilere gitmeye gerek kalmadan, oradaki pastane lezzetlerini evlerinizde deneyimleyebileceksiniz. Dokusu yumuşacık, mis gibi havuç ve ceviz aromalarıyla vazgeçilmeziniz olacak bir tarif ile geldik.

Yanında sıcacık bir bardak kahve ile tadına varacağınız bu harika lezzet için tarifimizin detaylarına dikkat etmeyi unutmayın. Her mevsim güzel ama sonbahar ve kış mevsiminde o nefis baharat aromasıyla ayrı güzel, böyle tarifler!

Şimdiden ellerinize sağlık!

Havuçlu Cevizli Kahve Keki Tarifi İçin Malzemeler
  • Kek İçin:
  • 100 Gram Tereyağı
  • 150 Gram Toz şeker
  • 50 Gram Pekmez
  • 3 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 2 Adet Havuç
  • 180 Gram Un
  • 1 Tutam Tuz
  • 2 çay Kaşığı Tarçın
  • 1 çay Kaşığı Toz Zencefil
  • 1/2 Adet Muskat Cevizi Rendesi
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • Kıtır Katman İçin:
  • 120 Gram Un
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Tarçın
  • 1 Tutam Toz Zencefil
  • 60 Gram Toz şeker
  • 80 Gram Tereyağı
  • Sosu İçin:
  • 200 Gram Labne
  • 80 Gram Pudra şekeri
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Havuçlu Cevizli Kahve Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kek harcı için geniş bir kasede yumuşak tereyağı, şeker ve pekmezi pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyip çırparak yedirin. Son olarak sütü ve rendelenmiş havuçları da ekleyip karıştırın.
  2. Karışıma kalan kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, iri parçalar halinde cevizleri de ilave edip spatula ile kuru karışım kalmayana kadar alttan üste doğru karıştırın.
  3. Kek karışımını önceden yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına ya da orta boy fırın tepsisine yerleştirin, üstünü spatula ile düzleyin.
  4. Kırıntı katmanı için kuru malzemeleri bir kasede karıştırıp tereyağını ekledikten sonra parmak uçlarınızla ovalayıp kırıntı haline getirin.
  5. Kırıntıları kekin üzerini kaplayacak şekilde tepsiye aktarın ve hafifçe bastırın.
  6. Keki önceden ısıtılmış 175 derecelik sıcak fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. İlk 40 dakikadan sonra kürdan testi uygulayıp kekin iç kısmının pişme durumuna göre süreyi arttırıp azaltabilirsiniz.
  7. Keki kalıptan çıkarmadan önce oda sıcaklığına gelene kadar yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
  8. Sosu için bir kasede labne, pudra şekeri ve limon suyunu koyu akışkan bir kıvam alana ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
  9. Dinlenen keki kalıptan çıkarın tüm kekin üzerine sıkma torbası ya da bir sıkma şişesi yardımı ile sosu ilave edin. Afiyet olsun.
Tereyağlı Hamburger Ekmeği

Tereyağlı Hamburger Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kayısılı Kek

Kayısılı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yulaflı Lor Topları

Yulaflı Lor Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nar Soslu Etimek Tatlısı

Nar Soslu Etimek Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bol Çikolata Soslu Tart Kek

Bol Çikolata Soslu Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce