Havuç ve Kabak Tava
2024-02-19 12:03:04 - Yemeklik.com.tr
Basit ama lezzetli tariflerden havuç ve kabak tava tarifi karşınızda. Yağ çekmeden kızaran, bu az malzemeli tarifi çok seveceksiniz.
Havuç ve Kabak Tava Tarifi İçin Malzemeler- 4-5 Adet Havuç
- 4-5 Adet Kabak
- 2/3 Su Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 110 Mililitre Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 2-3 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
- Havuç ve kabaklar soyulur ve ince ince, yuvarlak yuvarlak doğranır.
- Havuçlar bir taşım kaynatılır ve buzlu soğuk suya konulur.
- Un, yumurta sarısı, su ve tuz ile bir bulamaç yapılır. Havuçlar ve kabaklar bulamaça bulanır.
- Kaplamalı havuç ve kabaklar kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.