Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Havuç Turşusu

Havuçların mevsimi iken denemezseniz çok şey kaçıracağınızı düşündüğümüz bir tarif ile geldik! Havuçlardan bu kadar lezzetli ve kütür kütür nasıl olabileceğine şaşıracaksınız.

Birbirinden güzel tariflerimiz ya da tariflerimiz ile çok yakışacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Havuç
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Avuç Dereotu
  • Elma Sirkeli Turşu Bazı için:
  • 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 1 çay Bardağı Elma Sirkesi
  • 2-3 Adet Limon Tuzu
  • 1-1,5 Litre Kaynar Su
Havuç Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yıkanmış ve kurutulmuş sebzeleri baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza ekleyin.
  2. Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
  3. Temiz ve yeni kapak ile sıkıca kapatın ve ters çevirin. Ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun.
  4. Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı

Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kakaolu Fıstık Ezmesi

Kakaolu Fıstık Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Püreli Sebzeli Misket Köfte

Püreli Sebzeli Misket Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Snickers Tart Kek

Snickers Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ham İncir Reçeli

Ham İncir Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce