Havuç Dilimi
2023-09-17 00:58:31 - Yemeklik.com.tr
Son zamanlarda normal daha çok tercih edilmeye başlayan havuç dilim baklavayı evde yapmak çok kolay! İhtiyacımız olan incecik açılmış baklava yufkası, Antep fıstığı ve yuvarlak fırın tepsisi!
Artık restoranlarda da en çok tercih edilen baklava çeşidi olan havuç dilimi, bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı alternatifi. Özellikle kalabalık bayram sofralarında bu tatlı çok sevilecek. İsterseniz ılık servis edip arasına kaymak koyabilir, farklı bir sunumla sofranın yıldızı haline getirebilirsiniz.
Bu nefis baklavanın tarifini aşağıda paylaşıyoruz. Sevdiklerinizle afiyetle tüketmeniz dileğiyle, afiyet olsun!
Havuç Dilimi Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Baklavalık Yufka
- 200 Gram Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Antep Fıstığı
- Şerbeti İçin:
- 2,5 Su Bardağı Toz şeker
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1 Dilim Limon
- Öncelikle şerbeti hazırlayın,şeker ve suyu karıştırıp kaynatın,kaynayınca altını kısın limon dilimi ekleyin bir 10 dakika daha kaynatın.
- Ocakta yağları eritin.Yağın üstünde oluşan köpüğü mutlaka alın.
- Yufkanızı paketten çıkarın,yapacağunız kabın boyunda kesin. Kalan yufkayı mutlaka temiz bir bezle örtün,çok cabuk kurumasını da engellemiş olursunuz.
- Kabınızın zeminine yağ sürüp,3 yuvarlak yufkayı içine yerleştirin. Yufkanın üzerine tereyağı sürün. Kenarda kalan parçaları aralara dizin.2-3 katta bir yağlamayı unutmayın.
- Ara kata gelince yine yağ sürüp her yere eşit gelecek şekilde fıstık serpin.Aynı işlemi bitene kadar yapın.
- En üste yufkayı koyup havuç dilim şeklinde kesin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından cıkan tatlıya oda sıcaklığına gelen şerbeti yavaş yavaş dökün.
- Şerbetini iyice emip dinlediğinde servis edin. Afiyetler olsun.