Hatay Kısırı

2023-09-30 10:02:46 - Yemeklik.com.tr

Dünyanın en eşsiz ve farklı mutfaklarından biridir Hatay mutfağı. Her bir yemeğin hikayesi ve özel bir lezzeti vardır. Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl "Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı" başlığı altında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı – Gastronomi şehirlerimizden Hatay mutfağına ithaf edildi. Yemeksepeti ve Yemeklik.com.tr olarak destek verdiğimiz Türk Mutfağı Haftası'nda Hatay menüsünde yer alan bu tarifi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sizlerle buluşturuyoruz. Mutfağınızda asırlık Hatay lezzetlerine yer verip, Hatay usulü tarifleri mutlaka denemenizi ve yerel üreticilerden malzemelerinizi temin edip bölge ekonomisine destek olmanızı öneririz.

Hatay usulü kısırın eşsiz lezzeti, baharatlardan gelir. Pul biber, kimyon, karabiber, nane, sumak gibi baharatlar kısırın tadını zenginleştirir ve karakteristik Hatay lezzetini verir. Lezzeti ve sağlıklı içeriğiyle sofraları süsleyen bir tariftir o! Üstelik oldukça pratik ve bu yönüyle de çok fazla tercih ediliyor. Hatay'ın zengin mutfağının bir temsili olan bu kısır tarifini hem çay saatlerinde, hem de hafif geçirmek istediğiniz akşam yemeklerinde tüketmek isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Hatay Kısırı Tarifi İçin MalzemelerHatay Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bulguru ve tuzu bir kaba koyun, üzerine 600 ml kaynar su döküp karıştırın ve kapağını kapatın. 15 dakika bekleyin.
  2. Bulgur kabarınca rendelenmiş soğan, pul biber, kimyon ve salçayı ekleyin. Hafifçe yoğurun.
  3. Taze soğan, maydanoz, dereotu, domates ve biberi katın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyu ilave ederek karıştırın.
  4. Temizlenmiş marul yaprakları veya haşlanmış lahana yapraklarıyla servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi