Haşhaşlı Limonlu Muffin

2023-09-21 10:23:43 - Yemeklik.com.tr

Hem sosyolog, hem gastronomist, hem yemek yazarı, hem de eğitimli aşçı Doğacan Onaran, Yemeklik.com.tr için yazdı.

Hafif ve leziz bir çay saati için bu iki malzemeli muffinleri mutlaka denemelisiniz. Hem çok şirinler hem de ilk lokmada yiyenleri şaşırtıyorlar.

Limonla ekşiyen yüzler haşhaşın çıtırtısıyla gülümseyişe dönüşüyor. Limon tercih etmezseniz bergamot veya greyfurtla da deneyebilirsiniz!

Yaşasın turunçgiller.

Haşhaşlı Limonlu Muffin Tarifi İçin MalzemelerHaşhaşlı Limonlu Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Öncelikle un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Daha sonra tuz ve haşhaş tohumlarını ekleyin.
  2. Ayrı bir kapta da ıslak malzemeleri karıştırın. Tereyağı yumuşamış olmalı. Mikser kullanabilir veya çırpma teliyle karıştırabilirsiniz.
  3. Kuru malzemelerin olduğu kabın ortasına bir çukur açın ve ıslak malzemeleri döküp bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Homojen bir hamur elde edene dek yavaşça karıştırmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız muffin hamurunu on iki adet muffin kağıdına doldurun. Ne az ne çok, tam kağıtların hizasına kadar.
  5. Muffinleri fırınlamadan önce pişirme kabını birkaç kere sertçe tezgaha vurun ki muffinlerin içinde hava kaldıysa çıksın ve iyice kaplarına yerleşsinler.
  6. Muffinleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Bu sırada fırının kapağını açmayın.
  7. Üzeri için; pudra şekeri ve taze sıkılmış limon suyunu (gerekirse ekstra sıcak su da ekleyebilirsiniz yoğunluğunu nasıl istediğinize göre) bir kasede çırparak hazırda bulundurun.
  8. Haşhaşlı ve limonlu muffinler fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerlerine kaşık veya fırça yardımıyla bu karışımı sürün. Rendelenmiş limon kabuğuyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi