Haşhaş Tatlısı
Sütlü tatlılara çok yakışan haşhaş, bu kez bulgur beraberliğinde. İlk kez bu iki malzemeyi bir arada duymuş olabilirsiniz, ancak haşhaş tatlısı bu haliyle çokça sevilen bir yöresel lezzet. Ege Bölgesi'ne özgü bir tarif. Nişasta yok, az malzemeli ve kıvamı haşhaşla bulgurdan geliyor. Hafif ve lezzetli bir tatlı olan bu tarifi mutlaka deneyin.
Haşhaş TatlısıTarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Haşhaş
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Ince Bulgur
Haşhaş TatlısıTarifi Nasıl Yapılır?
- Haşhaş tatlısı için haşhaş, bulgur ve şekeri bir tavada kavurun.
- Sütü puding kıvamını alana kadar çektirerek ekleyin.
- Kıvam yoğunlaşınca soğuması için tatlı kaplarına veya borcamın tabanına yayın.
- En az 4 saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!