Yemeklik.com.tr 2 ay önce
yemeklik #ramazan

Haşhaş Tatlısı

Sütlü tatlılara çok yakışan haşhaş, bu kez bulgur beraberliğinde. İlk kez bu iki malzemeyi bir arada duymuş olabilirsiniz, ancak haşhaş tatlısı bu haliyle çokça sevilen bir yöresel lezzet. Ege Bölgesi'ne özgü bir tarif. Nişasta yok, az malzemeli ve kıvamı haşhaşla bulgurdan geliyor. Hafif ve lezzetli bir tatlı olan bu tarifi mutlaka deneyin. 

Haşhaş TatlısıTarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Haşhaş
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Ince Bulgur
Haşhaş TatlısıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Haşhaş tatlısı için haşhaş, bulgur ve şekeri bir tavada kavurun.
  2. Sütü puding kıvamını alana kadar çektirerek ekleyin.
  3. Kıvam yoğunlaşınca soğuması için tatlı kaplarına veya borcamın tabanına yayın.
  4. En az 4 saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kedi Dilli Bardak Tatlısı

Kedi Dilli Bardak Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kalem Börek

Kalem Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Süt Helvası Tart

Süt Helvası Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 ay önce
Toros Salatası

Toros Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Biberli Arpa Şehriye Pilavı

Biberli Arpa Şehriye Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce