Has Dolması

Bilinen bir diğer adıyla katıklı dolmadır kendileri. Van Erciş yöresinin meşhur kak dolmasının kardeşidir. Kuru kabak şeritlerine sarılan köfteler yoğurt ve sos ile servis edilir. Tabii yöresel malzemeye erişmek kolay olmuyor. Taze kabakla yapılabilen bu versiyonu hem lezzetiyle hem de sağlıklı olması ile tam bir lezzet şöleni. Buyurun tarife.

Has Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Az Yağlı Kıyma
  • 1 Su Bardağı Köftelik Bulgur
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Kilogram Kabak
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Reyhan
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Has Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakların etrafına tırtıklı soyacak ile şekil vererek iki parmak kalınlığında halkalar olarak kesin. Oyacak ile ortalarını oyarak yuvarlak halkalar oluşturun.
  2. Köfte için kıymayı ve bulguru yoğurma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğanı, tuz, reyhan, salça ve karabiberi ekleyin. Bir kase suyu hazır bulundurarak ara ara su ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Kabakların içine kenarlarda biraz pay bırakarak köfteyi sıkıca yerleştirin. Tencereye aldığınız köftelerin üzerine bir iki parmak aşağıda kalacak şekilde su ekleyin ve yarım saat kadar orta ateşte pişirin.
  4. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin. Afiyet olsun.
Renkli Biber Halkaları

Renkli Biber Halkaları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Krem Şantili İrmikli Tatlı

Krem Şantili İrmikli Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye

Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etli Safranlı Pilav

Etli Safranlı Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı

Haşhaşlı Cevizli Midye Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce