Dolanger

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Elazığ tatlıları çok fazla bilinmez lakin dolanger tatlısı bu intibayı kırmak için en uygun olanlardan biri.. Oklava kullanarak büzüştürdüğümüz bu tatlıyı önemli günlerinizde, bayram sofralarınızda, misafir ağırladığınız akşamlarda yapabilirsiniz.

Şerbetli tatlı seven biriyseniz ve sitemizdeki diğer tatlı tariflerimizi denediyseniz bunu da şiddetle öneririz. Şimdiden afiyet olsun, denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Dolanger Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Gürbüzler Kuruyemiş Ceviz
  • Şerbet İçin:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • Hamur İçin:
  • 1 çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 5 Su Bardağı Un
  • Hamur Açmak için:
  • 1 Su Bardağı Mısır Nişastası
  • Hamurların üzerine sürmek için:
  • 125 Gram Yöresel 23 Tereyağı
Dolanger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak şerbet için su ve şekeri bir tencerede karıştırın, ardından ocağa alıp kaynamaya bırakın. Kaynamayı gördükten sonra limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısıp 15 dakika daha pişirin. Şerbeti ocaktan alın, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bekletin.
  2. Hamur için derin bir kasede karbonat, sirke, tuz, yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyip, ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru 12 bezeye bölüp yuvarlayın ve nemli bir bezin altında 15-20 dakika dinlendirin.
  4. Her bir bezeye nişasta ekleyerek oklava yardımıyla çok ince şekilde açın.
  5. Yufkanın üzerine toz halindeki cevizden serpin ve ince oklavanın etrafına çok sıkı olmayacak şekilde sarıp ortaya doğru büzün. Oklavayı hamurun içinden dikkatlice çıkartın ve tepsiye alın. Bu işlemi tüm hamur bezeleri için yapın. Hazırladığınız büzgüleri tepsiye düz olarak ya da sarmal bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
  6. Tereyağını eritin, üstündeki köpüğü alın. Erimiş tereyağını tepsideki dolangerlerin üzerine her yerlerine gelecek şekilde yaydırın. Bu aşamada tek bir bölgeye çok fazla yağ koymamaya özen gösterin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tüm yüzeyleri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üstüne gezdirin ve oda sıcaklığında şerbeti çekene kadar bekleyin.
  9. Dolangeri şerbetini çektikten sonra oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun.
Kremalı Ispanaklı Krep

Kremalı Ispanaklı Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Poşe Armut Tatlısı

Poşe Armut Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeşil Mercimekli Salata

Yeşil Mercimekli Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sarımsaklı Domates Sos

Sarımsaklı Domates Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sahanda Ispanaklı Yumurta

Sahanda Ispanaklı Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce