Hardallı Mayonez
Bu kez sevilen sos mayonezi evde yapacağız, üstelik hafif limon aroması ve dijon hardal eşliğinde. Atıştırmalıklarınıza çok yakışacak bu hardallı mayonezi deneyin.
Hardallı Mayonez Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 10 Mililitre Limon Suyu
- 15 Gram Dijon Hardalı
- 10 Mililitre Acı Sos
- 200 Mililitre Ayçiçek Yağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Hardallı Mayonez Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çırpıcı ucuyla mikserinizi hazırlayın, mikserinizin sıvı çırpma kabına yumurta sarısı, limon suyunun yarısı ve hardalı ekleyin. Bir ölçü kabına yağınızı ekleyin.
- Mikserinizi çalıştırın ve bir yandan da ölçü kabındaki yağınızı ip gibi incecik akacak şekilde karışıma dökün, siz çırptıkça eklediğiniz yağ karışımı hem çoğaltacak hem de yoğunlaştıracak.
- Yağın yarısından fazlasını döktüğünüzde karışım artık mayonez gibi görünmeye başlamış olmalıdır. Bu aşamada kalan malzemeleri (limon suyunun yarısı, acı sos ve tuz, karabiber) karışıma ekleyip yağ ilavesiyle çırpmaya devam edin.
- Tüm yağ bittiğinde mayoneziniz hazırdır, çırpmayı durdurun. Buzdolabında biraz bekletip hemen servis edebilirsiniz.