Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #corba

Hanımağa Çorbası

İç Anadolu Bölgesi'nde sıklıkla yapılan bir çorbayı sizlerle tanıştırmak için mutfağa girdik. İçerisinde nohut, yeşil mercimek, kesme makarna erişte ve tel şehriye olan besleyici çorba tarifimiz için sizler de hazırlıklara başlayın.

Haşlanmış bakliyatlar hazırsa bu çorbayı hazırlamak çok zamanınızı almayacak. Son olarak çorbaya eklediğimiz salçalı sosu lezzetine lezzet katıyor. Mutlaka deneyin.

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Su Bardağı Tel şehriye
  • 1 Su Bardağı Erişte
  • 1 Litre Sıcak Su
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kuru Nane
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıcak suyu tencereye koyun ve üzerine tel şehriye ile erişteleri ekleyin. Yaklaşık 5 dakika pişirin.
  2. Ardından haşlanmış nohut ve haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
  3. Sos tenceresine tereyağı, salça ve baharatları ekleyin.
  4. Kızdırdığınız yağı çorbaya ekleyin.
  5. 10 dakika daha pişirmeye bırakın.
  6. Çorbayı kaseye alın.
  7. Afiyet olsun!
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftali Mantısı

Şeftali Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Basma Yemeği

Basma Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ispanaklı Tart

Ispanaklı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Füme Somonlu Penne

Füme Somonlu Penne

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce