Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #corba

Artan Pilavdan Yayla Çorbası

Kalan pilavları dökmüyoruz, nefis bir çorba yapıyoruz. Hem pilavımız değerlenmiş oluyor hem de kısa süre de çorbamızı hazırlıyoruz. İsterseniz artan pilavı dondurucuda da saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Böyle pratik şeyler hem zamandan hem de bütçeden tasarruf sağlamış oluyor. O zaman buyurun yayla çorbası tarifemize.

Artan Pilavdan Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • Çorba için:
  • 1 Su Bardağı Pirinç Pilavı (önceden Hazırlanmış)
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Litre Kaynar Su
  • Üzerine dökmek için:
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Tutam Toz Kırmızı Biber
Artan Pilavdan Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yoğurt, yumurta ve unu tencerenize alın ve homojen olana kadar çırpın.
  2. Üzerine suyu ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısarak pilavı ilave edin.
  4. İki üç daire sonra tuzunu da ilave ederek altını kapatın. Afiyet olsun.
Fıstıkpare

Fıstıkpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Türkmen Mantısı

Türkmen Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütlü Soğuk Kadayıf

Sütlü Soğuk Kadayıf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bostana

Bostana

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcan Pastası

Patlıcan Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce