Hamsi Buğulama

2023-09-16 23:17:45 - Yemeklik.com.tr

Denizlerimizin incisi, balıkların birincisi olan hamsiler baş rolde. Balık sezonu açılır açılmaz, hepimizin aklına ilk önce hamsi gelir. Çocuk- büyük, fakir-zengin, genç-yaşlı herkesin sevgilisidir hamsi. hatta en pratik balık tarifleri denilence de akla ilk hamsi buğulama tarifi gelir.

Karadeniz’de baş tacıdır ama memleketin her yerinde ayrı ayrı sevilir. Hamsinin üstüne yazılmış şarkılar, maniler çoktur. Böylesine severiz biz hamsiyi. Hamsiyi tavada oynatmak, kızartmasını yapmak neredeyse en bilineni ama buğulaması da bir o kadar nefis, harika ve tabi ki daha sağlıklı oluyor. Hamsi buğulama nasıl yapılır derseniz de cevabı huzurlarınızda! Deniz deniz kokan, mis gibi bir balık yemeği istiyorsanız eğer, hamsi buğulamaya bekleriz.
Afiyet, bal, şeker olsun.

Hamsi Buğulama Tarifi İçin MalzemelerHamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Temizlenmiş olan hamsileri bol su ile güzelce yıkayın ve genişçe bir tavaya yerleştirin.
  2. Üstlerine halka halka doğranmış kuru soğanı, domatesleri ve limon dilimlerini yerleştirin.
  3. Maydanozları da saplarından ayırıp serpiştirin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra üstüne 1 çay bardağı suyu gezdirin.
  4. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
  5. Pişirme süresinin sonunda sıcak sıcak servis edin.

Daha Fazla Gönderi