İncirli Misket Limonlu Raw Pasta
2023-09-17 00:43:34 - Yemeklik.com.tr
Çay saatlerinizi şenlendirecek, şeker ilavesiz, incirli misket limonlu raw pasta tarifi için haydi sizi mutfağa alalım.
İncirli Misket Limonlu Raw Pasta Tarifi İçin Malzemeler- Tabanı İçin:
- 130 Gram Fındık
- 12 Adet Orta Boy Hurma
- 1/2 çay Kaşığı Tarçın
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
- Krema Dolgusu İçin:
- 250 Gram Kaju
- 1 Adet Lime Suyu
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 80 Mililitre Hindistan Cevizi Yağı
- 60-70 Mililitre Elma özü
- 1-2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Sütü
- 3 Yemek Kaşığı Krema
- 1-2 Damla Vanilya özütü
- Üzeri için:
- 4-5 Adet Incir
- Pastanın tabanı için fındıkları robotta çekin, suda bekletilip yumuşamış hurmaları, Hindistan cevizi yağını, tarçını ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 17 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına bu karışımı dökün ve bardak yardımıyla güzelce bastırın. (kolayca servis tabağına almak için tabanına dilerseniz yağlı kağıt koyabilirsiniz)
- Krema dolgusunu hazırlayana kadar bu kalıbı buzlukta dinlendirin.
- Bir gece önceden ıslatılmış kaju ve krema için gerekli tüm malzemeleri ekleyin, robotta pürüzsüz koyu bir kıvam alana dek çekin.
- Kalıba dökmeden önce tadına bakın, damak tadınıza göre bu aşamada ekstra tatlandırıcı ya da limon ekleyebilirsiniz.
- Buzluktan aldığınız kalıba kremayı dökün, üzerine dilimlenmiş incirleri de ekleyerek elinizle hafifçe bastırın.
- 1 gece buzdolabında dinlendirin, limon ve lime kabuğu rendesi ile servis edin. Afiyet olsun.