Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #diyet

Hafif Kek

Yiyorum, yiyorum ama kilo almıyorum dedirten lezzet patlaması kakaolu kek ile bir adım öndesiniz. Unsuz, yağsız ve şekersiz lezzet patlaması bir ile yüzler daha mutlu, sağlığımız hep yerinde.

Hafif Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Ceviz Içi (iri çekilmiş)
  • 1 çay Bardağı Keçi Boynuzu Pekmezi
  • 2 Adet Muz
  • 1/2 çay Bardağı Süt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kakao
Hafif Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 3 yumurtayı mikser yardımıyla çırptıktan sonra, 1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezini ilave edip birlikte karıştırmaya devam edin.
  2. Pekmez sayesinde koyu bir renge kavuşan karışıma kabartma tozu, vanilya şekeri ve kakaoyu ilave edin.
  3. Toz malzemeleri mikser yardımıyla karışıma dağıttıktan sonra yarım çay bardağı sütümüzü kek harcına ekleyin.
  4. Sütün hemen ardından 1 su bardağı çekilmiş ceviz içini ilave edin ve karıştırın. Ceviz içini kek harcını yoğunlaştırdığını göreceksiniz.
  5. Son olarak 2 adet muzu, çatal yardımıyla ezerek kek karışımının içerisine ilave ederek pürüzsüz bir harç elde edene kadar çırpın.
  6. Yağladığımız ya da pişirme kağıdı kullandığımız kek kalıbımıza kek karışımının tamamını eşit miktarda dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tava Kurabiye

Tava Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Enginarlı Risotto

Enginarlı Risotto

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patates Mücveri

Patates Mücveri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şam (Şambali) Tatlısı

Şam (Şambali) Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce