Güveçte Menemen
Hem lezzetli hem de çok sağlıklı! Yemelere doyamayacağınız, kahvaltılarınızın yıldızı olacak farklı ve enfes bir lezzet. Ekonomik ve farklı lezzetler arayanlara duyurulur. Karşınızda: Güveçte menemen tarifi! Şimdiden ellerinize emeklerinize sağlık diyor tarifimize buyur ediyoruz.
Güveçte Menemen Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Fincan Kıyma
- 3 Adet Orta Boy Yeşil Biber
- 2 Adet Orta Boy Kapya Biber
- 3 Adet Orta Boy Domates
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 6 Adet Yumurta
- 1 çorba Kasesi Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Isot
- 1 çay Kaşığı Kekik
Güveçte Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tavaya zeytinyağı alınır, ince kıyılmış soğanlar yağa eklenip kavrulur.
- Sırasıyla ince kıyılmış biberler, sarımsak rendesi, domates rendesi, salça yağa eklenip kavrulur.
- Tuz, karabiber ve baharatlar eklenir, yumurtalar da ayrı kaba kırılır ve eklenir.
- Tavadaki menemen karışımı 4 güveç kabına pay edilir ve üzeri kaşar rendesi ile kaplanarak fırınlanır. 200 derece fırında kaşarlar renk alana kadar pişirilir ve sıcak servis edilir, afiyetler olsun!