Güveçte Haşhaşlı Çörek
Çıtır çıtır, bol haşhaşlı bir çörek yapıyoruz. Üstelik bu hamur işi bildiklerinizden farklı. Bu kez güveçte pişiyor, tam kıvamında oluyor.
Güveçte Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- Hamur için:
- 3 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Adet Yumurta
- 100 Gram Eritilmiş Tereyağı
- 1 Paket Kuru Maya
- 1,5 Su Bardağı ılık Süt
- 5 Su Bardağı Un
- İç harcı için:
- 6 Yemek Kaşığı Haşhaş Ezmesi
- 3 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı şeker
Güveçte Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü bir kaba alın. İçerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek güzelce çırpın. Birkaç dakika bekletin.
- Ardından içerisine yumurta, eritilmiş tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurunuzu nemli bir bez ya da streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 20 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra hamurunuzu 6 eşit bezeye bölün. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde hazırladığınız bezeleri 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak hamurlar elde edeceğiz.
- İç harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Sürülebilir kıvama gelmesini sağlayın. Her kata harç sürecek şekilde kat kat dizin en üst katını pizza dilimler gibi çizik atın.
- Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp dinlendirin ve servis edin. Afiyetler olsun! :)