Güveçte Çipura
2023-09-20 18:56:17 - Yemeklik.com.tr
Balığın en lezzetli pişimi ile karşınızdayız. Güveç çipura tarifi için gerekli malzemeleri toparlayın ve mutfağa kadar geçin. Tadında doyamayacaksınız.
Güveçte Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet çipura
- 2 Adet Kapya Biber
- 4-5 Adet Tatlı Sivri Biber
- 1 Adet Limon
- 2 Adet Orta Boy Domates
- 5 Diş Sarımsak
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 2 Adet Defne Yaprağı
- 2 Adet Büyük Boy Patates
- 1 Adet Soğan
- 5 Diş Sarımsak
- Öncelikle balıklarımızı temizledikten sonra, birbirinde ayırmayacak şekilde yarım kesiyoruz.
- Kesilen yerden, içlerini çok hafif yağlayarak tuz ve karabiber serpiştiriyoruz.
- Arasına 1 er adet defne yaprağı, doğranmış sarımsak, yarım dilim limon ekliyor ve balığımızı kapatıyoruz.
- Hafif bir şekilde yağladığımız güvecin içine balıklarımızı yerleştiriyoruz.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı tavada biraz kızdırdıktan sonra biberlerimizi güzelce soteliyoruz.
- Burada isteğe bağlı olarak malzemeler içerisine, soğan veya sarımsakta eklenebilir.
- Elde ettiğimiz soteyi, balıklarımızın etrafını dolduracak şekilde güvece ekliyoruz.
- Balıkların etrafına dilimlenmiş domates, üzerilerine dilimlenmiş limonu ekledikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece ısıda 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Bu kısımda ise, isteğe göre patates, soğan ve sarımsaktan oluşan lezzetleri fırın tepsimize ekleyip, balıklarımızla birlikte pişiriyoruz. Afiyet olsun.