Gül Baklava

Bayramın adına tadına yakışacak bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Bayram sofralarında, gösterdiğimiz özen klasik sofralarımızdakinden biraz daha fazla olabiliyor. Gelen misafirlere verilen önem yaptığımız tatlılardan kendini belli ediyor. Bayram yaklaşırken 'Nasıl bir tatlı yapsam?' düşüncesiyle meşgul olduğumuz bu günlerde size harika bir tatlıyla, gül baklavası tarifiyle geliyoruz. Pratik tarifi sayılabilecek lezzetli ve az malzemeli baklava tarifimize buyurun. severler bayram edecek.

Baklavayı hepimiz sever, yeriz ama gül baklava tarifi klasiğin dışında şekli ve geleneksel tadıyla iddiasını ortaya koyuyor. Hamuru hamuruyla aynı olup, sadece katlama tekniğiyle farklı olan bu tarifimiz misafirlerinizde hayranlık hissi uyandıracak. Şimdiden hamur açan elleriniz dert görmesin diyor, tarifimize bekliyoruz.

Gül Baklava Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 çay Bardağı Süt
  • 1/2 çay Bardağı Yoğurt
  • 1/2 çay Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • İçi için:
  • 3oo Gram Iri çekilmiş Ceviz Içi
  • Hamuru açmak için:
  • 1 Su Bardağı Buğday Nişastası
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3,5 Su Bardağı şeker
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • Üzeri için:
  • 250 Gram Tereyağı
Gül Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için:
  2. Su ve şekeri kaynatın, kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp 8-10 dakika daha kaynatın. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  1. Hamuru için:
  2. Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Yoğurduktan sonra hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  1. Şekil verme ve birleştirme aşaması:
  2. Hamuru eşit bezelere ayırın ve her bir bezeyi büyük bir daire olacak şekilde ince açın.
  3. Açtığınız daire şeklindeki hamuru dört eşit parçaya bölün.
  4. Dörde böldüğünüz hamurdan bir parçayı alın.
  5. Üstünden ve altından tutarak ortada birleştirin ( bu aşamada hamuru üst ve alt kısmından tutup fiyonk yapar gibi birleştirebilirsiniz).
  6. Fiyonk şekline getirdiğiniz hamurun uç kısımlarını tutarak aşağıya doğru çekin ve ortada birleştirin.
  7. Çektiğiniz ceviz içini hamurun uç kısmına koyun.
  8. Cevizi koyduktan sonra birleştirilmiş uç kısmından tutarak ortaya doğru iki tur katlayarak sarın.
  9. Son olarak katladığınız kısmın üzerine büzülmüş şekilde kalan orta kısmı kapatın. Böylelikle gül şekli elde etmiş olacaksınız.
  10. Gül şekli verdiğiniz baklavaları tepsiye dizin.
  11. Tereyağını eritip köpüğünü alın ve baklavaların üzerine erittiğiniz tereyeğını baklavaların heryerini ıslatacak şekilde sürün.
  12. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
  13. Pişen baklavanın ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbetini döktükten ve 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kahvaltılık Pratik Pişi

Kahvaltılık Pratik Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kremalı Mantarlı Fırın Makarna

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Portakallı Yer Elması

Portakallı Yer Elması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çikolata Soslu Kahve

Çikolata Soslu Kahve

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fırında Bal Kabaklı Mücver

Fırında Bal Kabaklı Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 ay önce