Glutensiz Pesto Soslu Taze Makarna
2023-09-17 02:02:09 - Yemeklik.com.tr
Hazır glutensiz pek yenecek gibi olmuyor, ne kadar para verirsem vereyim tadı hoşuma gitmiyordu. Glutensiz taze makarnayı denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika oldu. 1-2 ay kadar buzlukta bile saklayabilirsiniz.
Glutensiz Pesto Soslu Taze Makarna Tarifi İçin Malzemeler- Ev yapımı makarna için:
- 4 Adet Yumurta
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 50 Gram Zeytinyağı
- 1/2 çay Kaşığı şeker
- 6 Su Bardağı Glutensiz Un
- Pesto sos için:
- 2 Paket Fesleğen
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 4-5 Adet Ceviz
- Tüm yumurtaları, yarım çay kaşığı tuzu, şekeri ve yağı kaba alıyoruz, karıştırmaya başlıyoruz. Ununu yavaş yavaş ekliyoruz. (Ben makine ile karıştırdım) Biraz sert bir hamur elde ediyoruz. Mutlaka 2-3 dakika elimizle yoğuruyoruz.
- Eşit bir sekilde 5-6 parçaya ayırıp, streçleyip buzdolabına koyuyoruz. 1 saat bekledikten sonra, hafif unlayarak açıyoruz. Bu hamur genel makarna hamuru olduğu için istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
- Ben makarna kesme aparatı ile kestim. Açtıktan sonra bıçakla da çok kolay bir şekilde de kesebilirsiniz.
- Bu arada suyu kaynatın, kalan 1,5 çay kaşığı tuzu atın. 3 dakika sonra yani makarnalar yüzeye çıktığında sosun içine alın ve sosu yedirin. Sosu için fesleğenleri, tuzu ve yağı kaba alın, blenderdan yavaş yavaş çekin.
- Dövülmüş cevizi ekleyip, sosu tavaya alın, 2-3 dakika pişirin. Makarnaları süzerek tavanın içine alın. Sosu iyice yedirin. Sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun.