Maraş Çöreği

2023-09-20 19:05:14 - Yemeklik.com.tr

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ın en özel lezzetlerinden biri olan kıyır kıyır Maraş çöreği tarifini sizlerle paylaştığımız için çok mutluyuz. Bu hamur işi, akşam yemeği sonrasında çay yanına atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz nefis bir seçenek..

Çaylarınızı demleyin, sofralarınızı toplayın. Fırından yeni çıkmış taptaze Maraş çörekleri emrinize amade! Afiyet olsun..

Maraş Çöreği Tarifi İçin MalzemelerMaraş Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kasede süt, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker, irmik, susam ve çörek otunu karıştırın.
  2. Karışıma unu azar azar ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun ve ele yapışmayan bir hal alana kadar un eklemeye devam edin.
  3. Hamur toparlanınca tezgaha alın ve sadece pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika daha yoğurun.Hamurunuz bu aşamada çok yumuşarsa, 30 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Hamuru 4 ya da 5 parçaya bölün, merdane ile yarım santimetre kalınlığında açıp kalıp ya da bardakla yuvarlak kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine bıçak ya da çatalla şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu ölçüden 2-3 tepsi çıktığı için kalan hamurları buzdolabında bekletebilirsiniz.
  5. Çörekleri 180 derecelik fanlı fırında üstleri ve altları altın sarısı olana kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen çörekleri mutlaka oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ağzı hava almayan kaplarda tazeliğini bir hafta kadar koruyacaktır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi