Glutensiz Kek
2023-09-17 00:04:09 - Yemeklik.com.tr
Çölyak ya da gluten intoleransından muzdarip okurlarımızın evlerinde rahatlıkla hazırlayabilecekleri pirinç unlu ve bir kek tarifi, çay saatlerini bir parça lezzetlendirmek için yeterli gözüküyor
Glutensiz Kek Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 3/4 Su Bardağı Toz şeker
- 3/4 Su Bardağı Yoğurt
- 3/4 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
- 2 Adet Muz
- 1/2 Su Bardağı Kuru üzüm
- 2,5 Su Bardağı Pirinç Unu (ya Da 2 Su Bardağı Glutensiz Un)
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Adet Rendelenmiş Limon Kabuğu
- 1/2 çay Kaşığı Tarçın
- Üzeri için:
- 1/2 Su Bardağı File Badem
- Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün.
- Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın.
- Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün.
- Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin.
- Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.