Glutensiz Karabuğday Unlu Ekmek
2023-09-20 19:15:42 - Yemeklik.com.tr
Bu glutensiz karabuğday unlu ekmek hızlıca yapabileceğiniz, sertleşmeyen, isterseniz buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz bir ekmek. Üstelik vegan beslenmeye de çok uygun.
Glutensiz Karabuğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- 3 Su Bardağı ılık Su
- 2 Su Bardağı çiğ Karabuğday Unu
- 1 Su Bardağı Glutensiz Un
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 çay Kaşığı Karnıyarık Otu
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Su, şeker ve mayayı kaba alalım. Maya köpük köpük yani aktif hale gelmesi için bekleyelim yaklaşık 7-8 dakika yeter.
- Sonra yağı, unu( kesinlikle kontrollü azar azar ekleyin) üstüne tuzu ekleyelim (maya ile hemen bir araya gelmemesi için unla ekliyoruz.)
- 10-15 dakika ağzını streçleyip bekletelim. Hamur mutlaka ele yapışan kekten bir tık kalın olmalı unutmayalım, ne kadar az un o denli yumuşak olmasını sağlıyor.
- Kalıptan rahat çıkması için ben fırın kağıdı koyuyorum. Kek hamuru koyar gibi kaba aktaralım, elimizi yağlayarak üstünü düzeltip şeklini verelim.
- Yine mayalanmaya bırakalım 10-15 dakika kadar. Üstünü suyla ıslatıp çizelim, bol susam ve çörek otu dökelim. Fırınınızın alt kısmına yakın olsun ki üstü yanmasın.
- Su dolu kap koymayı unutmayın. 200 derecede kontrollü 35 dakika kadar pişirin. Unutmayın ki kontrol önemli çünkü kalıp farkı, büyüklük farkı olabilir.
- Deneyenlerin şimdiden eline sağlık.