Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Glutensiz Karabuğday Unlu Ekmek

Bu glutensiz karabuğday unlu ekmek hızlıca yapabileceğiniz, sertleşmeyen, isterseniz buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz bir ekmek. Üstelik vegan beslenmeye de çok uygun.

Glutensiz Karabuğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Su Bardağı ılık Su
  • 2 Su Bardağı çiğ Karabuğday Unu
  • 1 Su Bardağı Glutensiz Un
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 çay Kaşığı Karnıyarık Otu
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Glutensiz Karabuğday Unlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su, şeker ve mayayı kaba alalım. Maya köpük köpük yani aktif hale gelmesi için bekleyelim yaklaşık 7-8 dakika yeter.
  2. Sonra yağı, unu( kesinlikle kontrollü azar azar ekleyin) üstüne tuzu ekleyelim (maya ile hemen bir araya gelmemesi için unla ekliyoruz.)
  3. 10-15 dakika ağzını streçleyip bekletelim. Hamur mutlaka ele yapışan kekten bir tık kalın olmalı unutmayalım, ne kadar az un o denli yumuşak olmasını sağlıyor.
  4. Kalıptan rahat çıkması için ben fırın kağıdı koyuyorum. Kek hamuru koyar gibi kaba aktaralım, elimizi yağlayarak üstünü düzeltip şeklini verelim.
  5. Yine mayalanmaya bırakalım 10-15 dakika kadar. Üstünü suyla ıslatıp çizelim, bol susam ve çörek otu dökelim. Fırınınızın alt kısmına yakın olsun ki üstü yanmasın.
  6. Su dolu kap koymayı unutmayın. 200 derecede kontrollü 35 dakika kadar pişirin. Unutmayın ki kontrol önemli çünkü kalıp farkı, büyüklük farkı olabilir.
  7. Deneyenlerin şimdiden eline sağlık.
Karışık Sebze Musakka

Karışık Sebze Musakka

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
5 ay önce
Pierogi

Pierogi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Söğürmeli Köfte

Söğürmeli Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Evde Çilekli Limonata

Evde Çilekli Limonata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muzlu Fit Donut

Muzlu Fit Donut

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce