Glutensiz Brownie
2024-02-01 12:27:49 - Yemeklik.com.tr
Glutensiz, unsuz, rafine şekersiz ama karşı konulmaz bir lezzete sahip. İçi nemli nemli harika bir brownie tarifi geldi. Bu tarifi deneyin.
Glutensiz Brownie Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 200 Gram Hurma
- 150 Gram Bitter çikolata
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilin
- 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- Hurmaları yarım saat sıcak suda beklettikten sonra blenderla püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz. Ya da hurma püreniz varsa 200 gram gelecek kadar kullanıyoruz.
- Yumurtaları mikser ile kabarıp beyazlayana kadar yumurta kokusunu kaybetmesi için olabildiğince uzun çırpıyoruz.
- Çikolatayı benmari usulü eritip ılımaya bırakıyoruz, yoksa yumurtayı pişirir!
- Erimiş çikolata, çırpılmış yumurta, Hindistan cevizi yağı ve tüm malzemeleri homojen olacak şekilde yumurtayı söndürmeden tek yöne yumuşakça karıştırıyoruz.
- 20 cm kelepçeli kalıbımızı Hindistan cevizi ile yağlayıp hamuru döküyoruz. Borcam vs. kullanacaksanız 16x16 ölçülerinde bu tarif için uygun olacaktır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Üzerine çikolata eritebilir, kakao dökebilir ya da benim gibi vişne-çikolata rendesi eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.