Hindi Haşlama

2023-09-30 10:30:24 - Yemeklik.com.tr

Bu tarif ile hindi etinin ne kadar yumuşak ve lezzetli olduğuna inanamayacaksınız. Klasik haşlamalardan, hindi haşlama tarifini sizlerle buluşturuyoruz. Nefis patates, havuç gibi sebzelerin de eşlik ettiği bu yemek favorilerinizden biri olmaya aday!

Yanına mis gibi tereyağı kokan bir pilav ya da makarna ile gününüzü şenlendirebilirsiniz. Denemesi size kalmış! Buyrun o halde..

Hindi Haşlama Tarifi İçin MalzemelerHindi Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye önce yağı, ardından soğanları ekleyin.
  2. Üzerine patatesleri ilave edin.
  3. Biraz kavurduktan sonra havuç ve kapya biberleri de ilave edin.
  4. Üzerine hindi etlerini ekleyin ve yüzeyleri hafif renk alana kadar pişirin.
  5. Üzerine suyu ilave edin. 45-50 dakika boyunca tüm sebzeler ve hindi pişene kadar ocakta tutun.
  6. Terbiyesi için yumurta sarısını bir kaseye alın.
  7. Üzerine yoğurdu, limon suyunu ve unu ekleyin.
  8. Homojen olana kadar güzelce çırpın.
  9. Kaseye kaynayan hindinin suyundan biraz ilave ederek ılık olmasını sağlayın. Ardından bu karışımı tencereye ekleyin. Sürekli karıştırmanız kesilmemesi için önemli. Bu evrede tuzu ve karabiberi de ekleyin. 5 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra hazır.
  10. Hindi haşlama yemeğinizi dereotu ve pul biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi