Füme Pastırmalı Cheeseburger

2023-09-17 00:06:01 - Yemeklik.com.tr

Kendi hazırladığınız dev köfteleri içi sulu kalacak şekilde kızarttıktan sonra ev partilerinde arkadaşlarınıza lezzetli hamburgerler sunmak çok da zor olmamalı. Kolları sıvayın, mutfağa gidiyoruz.

Füme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi İçin MalzemelerFüme Pastırmalı Cheeseburger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamburger köftesini hazırlamak için; dana antrikot ve yağlı döş etini keskin bir bıçak ya da zırh yardımıyla iri parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiberi ekleyin, sadece bir kez karıştırın.
  2. Lezzetli ve sulu köfteler pişirmek için; harcı üç eşit parçaya bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra yuvarlak ve kalın köfteler hazırlayın.
  3. Izgara ya da döküm tavanızı kızdırın. Ayçiçek yağı ile yağlayın. Fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  4. Hazırladığınız köfteleri, tavaya yerleştirin. Damak tadınıza ve arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ortalama her bir tarafını 3’er dakika kızartın. Aynı tavada füme pastırma dilimlerini kısa sürede pişirin.
  5. Karamelize soğanı hazırlamak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyin.
  6. Toz şeker, sirke ve tuzu da ekledikten sonra soğanlar renk alana kadar soteleme işlemini yüksek ısıda sürdürün.
  7. Hamburger ekmeklerini ızgara ya da tavada ısıtın. Alt kısımda kullanacağınız ekmeklerin üzerine barbekü sosu sürün.
  8. Üzerlerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Ekmek ve köftenin ısısıyla erimesi için cheddar peynirleri ile köftelerin üzerini örtün.
  9. Karamelize soğan ile köftelerin üzerini kaplayın. Kızartılmış füme pastırma dilimlerini ve karamelize soğanı ekledikten sonra hamburger ekmeklerini kapatın.
  10. Arzuya göre; bütün halde ya da ortadan ikiye kestikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi