Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kek

Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek

Evde henüz mikser, fırın mı yok? Ya da bozuldu mu? Öğrenci evindesiniz ama canınız şöyle yumuşacık bir kek mi çekiyor? Artık kek pişirmek için hayatımızı kolaylaştıran teknolojik aletlere gerek yok! Öyle bir kek yaptık ki bundan sonra fırın ve mikser olsa dahi bu yöntemle yapmak isteyeceksiniz! Çünkü imiz tencerede buharla pişiyor ve yumuşacık, sünger gibi bastırıp tekrar aynı şekli alıyor! Üstelik neredeyse 5 güne kadar bayatlamadan ilk günkü gibi taze kalıyor!

Bu keki denememek için hiçbir sebebimiz yok! İster sade, ister mozaik, isterseniz de farklı aromalı yapabilirsiniz. Biz çikolata aşkına kakaolu hazırladık ve üzerine iki çeşit eritilmiş çikolata döktük. Üzerine dökülen çikolata nefis bir tat ve hava katıyor, mutlaka deneyin deriz! tarifimizi de aşağıya bıraktık, tadını çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun!

Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Üzeri İçin:
  • 70 Gram Beyaz Kuvertür çikolata
  • 70 Gram Sütlü Kuvertür çikolata
Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpma teliyle iyice çırpın. Bu noktada şeker ve yumurtanın birleşmesi oldukça önemli. Karışımın iyice köpürdüğüne ve renginin açıldığına emin olun.
  2. Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü de ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.
  4. Yağlanmış kek kalıbınıza hazırladığınız kek harcını dökün.
  5. Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın.
  6. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  7. 45 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin. Pişmemişse kontrollü olarak pişirmeye devam edin.
  8. Kekiniz piştikten sonra üzerine eritilmiş çikolata döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin!
Volovan

Volovan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı

Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muhallebili Kek

Muhallebili Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tartolet

Tartolet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce