Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Fırında Yelpaze Karnabahar

Akşam yemeği için pratik ve çok lezzetli bir tarif hazırlıyoruz. Fırında yelpaze karnabahar et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışacak. İsterseniz başlıca bir menü olarak da tüketebilirsiniz.

Fırında Yelpaze Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Karnabahar
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 8-10 Adet Arpacık Soğan
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Kekik
  • 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Yoğurt
Fırında Yelpaze Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharın yaprakları temizlenir, yıkanır. 1-2 cm kalınlığında parça olarak dilimlenir.
  2. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. Kapya biber kalın halka olarak doğranır. Tepsiye eklenir. Arpacık soğanların kabukları soyulup yıkanır ve sebzelerin yanına yerleştirilir.
  3. Zeytinyağı, sarımsak rendesi, tuz ve baharatlar bir kasede karıştırılır. Karnabaharların ve diğer sebzelerin üzerine fırçayla sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. (25-30 dakika)
  4. Bu şekilde çok hafif ve lezzetli oluyor. İlk sıcağı geçince isteğe bağlı yoğurt eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun.
Çıtır Pizza Kraker

Çıtır Pizza Kraker

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Tarçınlı Rulo Pasta

Elmalı Tarçınlı Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Elmalı Tart

Şekersiz Elmalı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Kaşık Dökmesi

Pratik Kaşık Dökmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dondurmalı Brownie Pasta

Dondurmalı Brownie Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce