Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tatli

Fırında Helva

yemeklerini tükettikten sonra hep bir yeme ihtiyacı basar. Balık yemek kan şekerinizi düşürür, dengelemek adına vücutta daha tatlı bir şey yeme ihtiyacı uyanıyor. Büyüklerimiz buna sıcacık bir yla çözüm bulmuş. Balığın yeterince taze olmama ihtimaline karşı sütlü tatlı tüketmekten kaçınılıyor malum. İster fıstıklı, ister sade dilediğiniz helvayı alın.

Birkaç kıvam güzelleştirici, tadını nefisleştiren malzemeyle buluşturun. Fırına verin, işte sıcacık enfes helvalarınız hazır! nin üzerine dilerseniz sıcacık bir çayın yanında afiyetle tüketin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Fırında Helva Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Tahinli Helva
  • 1/2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Üzeri İçin:
  • 1 Tutam Susam
Fırında Helva Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın ve ezin. Üzerine kıyılmış cevizi ilave edin.
  2. Üzerine süt, oda sıcaklığındaki tereyağı ve limon suyunu ilave edin.
  3. Güzelce karıştırın.
  4. Fırın kabına aktarın. Üzerine susam serperek süsleyin. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  5. Afiyet olsun!
Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tel Şehriyeli Çıtır Patates

Tel Şehriyeli Çıtır Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tam Buğdaylı Havuçlu Kek

Tam Buğdaylı Havuçlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce