Fırında Soslu Karadeniz Somon
Lezzetli sosu ve çok pratik oluşuyla nefis lezzetli bir balık tarifi.
Fırında Soslu Karadeniz SomonTarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Karadeniz Somonu
- 2 Adet Patates
- 4 Diş Sarımsak
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Adet Defne Yaprağı
Fırında Soslu Karadeniz SomonTarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için bir kaba sarımsak rendesi, tuz, baharat ve zeytinyağ eklenip karıştırılır.
- Balıklar fileto yaptırılıp bölünür. Patatesler yarım ay doğranır.
- Sosla balık ve patates harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun!