Fırında Soslu Balık

2023-09-20 18:56:28 - Yemeklik.com.tr

Balık sezonu bugün itibariyle başladı. Bizler de bu sezonu karşılamaya en layık tariflerden birini sizlerle buluşturmaktan ötürü çok mutluyuz. Nefis bir soslu balık tarifimiz var, "ekmek ban, ye!" cinsinden sosuyla aklınızı başınızdan alacak, yumuşacık balığıyla ise akşam yemeklerinizi bir ziyafete dönüştürecek bu lezzet için oldukça da az malzeme kullanmanız yetecek.

Dilediğiniz balığı bu tarife entegre edebilir, hangi mevsim de bu yazıyı gördüyseniz o mevsimin muhteşem balığını kullanabilirsiniz.

Taze domateslerin yanında yazdan hazırladığınız domates konservelerine de bu tarifte yer verebilirsiniz. Yancı tariflerimiz için sizi bu linke davet eder, mutlu sofralarınızda yer almanın bizler için çok keyifli olduğunu bilmenizi isteriz. Şimdiden afiyet, bal, şeker olsun!

Fırında Soslu Balık Tarifi İçin MalzemelerFırında Soslu Balık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya önce zeytinyağını ardından soğanları alın ve rengi değişene kadar hafif kavurun.
  2. Üzerine biberleri ekleyin.
  3. Üzerine salçaları ilave edin ve 2 dakika salçalar ile birlikte sebzeleri kavurun.
  4. Ardından domatesleri, pulbiberi, tuzu, karabiberi ve sarımsakları ekleyin.
  5. Kapağını kapatın ve domateslerin biraz suyunu salması için pişirin.
  6. Suyunu salan domateslere 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
  7. Bu karışımı bir fırın tepsisine alın ve üzerine balıkları yerleştirin.  İnce kıyılmış maydanozları eklediğiniz limon suyunu da balıkların üzerinden gezdirin. 175 dereceye ayarlı fansız fırının orta rafında balıkların üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  8. Fırında soslu balık hazır. Fesleğen yada tercih ettiğiniz başka yeşillikler ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi