Fırında Sebzeli Mücver

2023-09-17 01:13:53 - Yemeklik.com.tr

Çay saatinden kahvaltıya, diyet zamanlarından canınızın hafif bir şeyler yemek istediği anlara kadar her yere ve duruma uyum gösteren bir düşünün. Üstelik içinde en çok sevilen, sağlıklı ve doyurucu tüm malzemeler olsun. Kızartılmış sevdalılarının bile bayılarak yiyeceği, fırında hafif hafif pişen bir mücver yapalım bugün. İçinde patates, havuç ve kabak gibi en sevdiğimiz sebzelerden de olsun. Biraz peynir koyup böreklerden rol çalalım. Karşınızda: Fırında sebzeli mücver tarifi.

Siz dilerseniz mücverinizin üzerine keten tohumu ya da çörek otu serperek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Çeçil peyniri, hellim peyniri ya da kaşar peyniri ilavesiyle mücverinizin lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Hazırlaması çok kolay, lezzeti de herkesin tarifini isteyeceği kadar nefis. Buyursunlar hafiflik ve lezzetin birlikteliğinden ortaya çıkan fırında sebzeli mücver tarifimize. Şimdiden ellerinize sağlık.

Fırında Sebzeli Mücver Tarifi İçin MalzemelerFırında Sebzeli Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabak, havuç ve patatesi rendeleyin. Bir temiz tülbentin üzerine alın ve sebzelerin suyunu sıkın.
  2. Ardından rendelenmiş sebzeleri bir kabın içerisine alın. Üzerine yumurta, ufalanmış peynir, yoğurt ve zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştırın.
  3. Tüm baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra azar azar un ilave ederek karıştırın ve koyu kıvamlı bir harç elde edin. Unu güzelce yedirmeye özen gösterin.
  4. Ardından yağlanmış bir fırın kabına harcı güzelce yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirin. İçi kıvam alıp üzeri kızarınca fırından alın.
  5. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Ilıyınca dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi