Fırında Sarıkanat
Yağ çekmemiş, lezzeti içinde kalmış, çıtır çıtır sarıkanatlar için haydi kolları sıvayın. Nefis bir öğün hazırlıyoruz. Hazır mısınız?
Fırında Sarıkanat Tarifi İçin Malzemeler
- 10 Adet Sarıkanat
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 1,5 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
Fırında Sarıkanat Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balıkları güzelce temizleyip yıkıyoruz ve ardından havlu kağıtla suyunu alıyoruz ki sos karışımımızı derisi iyice çeksin.
- Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberi bir kapta güzelce karıştırıp fırçayla balıkların her tarafına güzelce karışımdan sürüyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye balıkları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ve fanlı ayarda yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Sarıkanat ve çinekop hızlı pişen balıklar olduğu için çok uzun süre pişirmiyoruz ki suyunu kaybedip kuru olmasın. Afiyet olsun.