Fırında Lahana Sarması
2023-10-08 22:14:11 - Yemeklik.com.tr
Lezzet bombası bir tarif geliyor. Kış sebzelerinin en faydalılarından olan lahanayı bir de böyle deneyin. Fırında lahana sarması karşınızda.
Fırında Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Beyaz Lahana
- İç harcı için:
- 2,5 Su Bardağı Pirinç
- 200 Gram Dana Kıyma
- 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Su
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Nane
- Sosu için:
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 4 Su Bardağı Su
- 1/2 çay Bardağı Tuz
- Lahananızın başını oyup büyük bir tencerede haşlayın.
- Lahana yapraklarını tek tek çıkarın. Bir kaba alın.
- İç harcınızı hazırlayın. Tüm malzemeleri tencerede pişirin. Küçük boy bir kaseye lahana yaprağını yerleştirin. İç harcından koyup kapatın ve kaseyi ters çevirin.
- Bir fırın kabına doldurduğunuz lahanaları dizin.
- Ocakta bir sos tenceresinde sıvı yağ ile salçaları kavurun ve suyunu ekleyip biraz kaynatın. Lahanaların üzerine bu sosu dökün.
- Bir yağlı kağıdı ıslatıp fırın kabınızın üzerini örtün. Ardından da folyo ile bir daha kapatın.
- 180 derecede 1 saat kadar pişirin. 1 saatin sonunda kağıdı ve folyoyu açıp lahanalar iyice kızarana kadar pişirin.
- Servis ederken üzerine sarmısaklı yoğurt da koyabilirsiniz.