Fırında Kuzu Kol

2023-10-08 11:29:56 - Yemeklik.com.tr

Etin uzun saatler pişmesi kıvamında ve lif lif dağılan nefis yemekleri olmasını sağlıyor. Kuzu etini uzun saatler fırında pişirme zahmetine değecek, hazırlanışı çok zaman almayacak ve kalabalık misafir sofralarına uygun bir et yemeği. olarak da ne ekleyebileceğiniz bu doyurucu et yemeği ini denemek için haydi mutfağa!

Bu akşam fırında kuzu kol hazırlıyoruz!

Fırında Kuzu Kol Tarifi İçin MalzemelerFırında Kuzu Kol Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yağlı kağıdı ıslatın ve tezgaha serin. Kuzu kolun üzerine zeytinyağı gezdirin ve her tarafını yağlayın. Ardından bıçakla derin kesikler yapın.
  2. Kesik yerlere diş sarımsakları yerleştirin.
  3. Üzerine tuz, karabiber, taze biberiye ve taze kekik serpiştirin. Etin üzerine küp küp doğranmış tereyağını da ekleyin.
  4. Bir adet daha yağlı kağıdı ıslatın. Ön ve arkasının tamamen sarılmasını sağlayın.
  5. Ardından folyo ile sıkı sıkı sarın.
  6. Fırının orta kısmına ızgara tel üzerinde eti yerleştirin. Altına da su dolu bir tepsi koyun. Pişme sırasında suyu azaldıkça ilave edin. İlk 2 saat 200 derecede ve son 1 saat 150 derecede kuzu kol etinizi pişirin.
  7. Etiniz 3 saat pişirme sonrasında tel tel ayrılan bir kıvamda olacak.
  8. Arzuya göre pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi