Fırında Kremalı Elma

2023-09-17 00:29:47 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan Yemeklik.com.tr için yazdı.

Elmanın tarçınla birleştiği tarifler insanı önce kokusuyla cezbeder. Fırında kremalı elma da böyle bir tatlı. Pişerken önce elma-tarçın birleşiminden gelen iştah açıcı kokusuyla dikkati çekiyor. Bir yandan da hamur tatlısı olmadığı için bu kategorinin diğer alternatiflerine göre daha hafif, meyvesi yoğun bir tatlı.

Bir Güney Asya baharatı olan kakule bu tatlıya ekstra bir baharat aroması katıyor. Karanfille yenibahar arası bir tat olarak tanımlayabileceğiz kakule elma-tarçın ikilisine çok yakışıyor.

Elmanın bol ve lezzetli olduğu kış aylarında fırında kremalı elmayı bolca yapabilir ve bu besleyici meyvenin lezzet ve şifasından hafif tatlı formatında yararlanabilirsiniz.

Fırında Kremalı Elma Tarifi İçin MalzemelerFırında Kremalı Elma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Elmaların kabuklarını soyun, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve zar iriliğinde doğrayın.
  2. Kakule tohumlarını çıkarın ve tohumları havanda döverek inceltin.
  3. Bir karıştırma kabında doğradığınız elmaları, kakule, tarçın ve toz şekeri karıştırın.
  4. Başka bir kaseye yumurtayı kırın, bir çatal veya el çırpıcısı yardımıyla karıştırın, üzerine diğer krema malzemelerini ekleyip iyice çırpın.
  5. Fırına girmeye uygun, 200 ml.lik porsiyonluk sufle kaplarına önce elmalı karışımı koyun. Kasenin üzerinde 1-2 parmak boşluk kalacak kadar elma koyun.
  6. Krema karışımını kaselere paylaştırın.
  7. Her bir kasenin üzerine yaklaşık yarım yemek kaşığı kadar esmer şeker serpin.
  8. Tatlıları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kaseleri hafifçe sallayın, krema sallanmıyorsa pişmiş demektir.
  9. Tatlıyı, ılık ya da soğuk olarak servis yapın. Buzdolabında muhafaza edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi