Fasulye Turşusu Diblesi
2024-03-04 08:01:59 - Yemeklik.com.tr
Sofralarınıza Karadeniz mutfağından enfes bir konuk geldi. Tazecik yeşil fasulyeler, yazın kavanozlanır ve kışa enfes fasulye turşuları hazır olur. Bu lezzet Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Turşu kavurması yapılır, yumurtalısı hazırlanır. Bir de diblesi yapılır ki, dillere destan olur. Orijinal tarifine bağlı kalınarak hazırlanan fasulye turşusu diblesini hemen yapmak için hemen buyurun tarifimize.
Fasulye Turşusu DiblesiTarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Soğan
- 300 Gram Fasulye Turşusu
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Bardağı Pirinç
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
- Fasulye turşusu diblesi için soğanı küp küp doğrayın. Fasulye turşularını süzgece alıp sudan geçirin, durulayın ve uzunluğuna göre üç dört eşit parça olacak şekilde doğrayın.
- Pirinçleri yıkayıp süzün.Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, ısındıktan sonra soğanı ilave edip kavurmaya başlayın.
- Salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Fasulye turşusunu ekleyip karıştırın ve hafifçe yumuşayana dek kavurun.
- Pirinci ve baharatları ilave edip hepsini karıştırın.Sıcak suyu da ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pirinçler yumuşayana dek pişirin. Eğer suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Fasulye turşusu diblesi piştikten sonra yoğurt eşliğinde servise sunun. Afiyet olsun!