Fırında Kayık Patates

Bugünde ne yapsam diye düşünenlere oldukça pratik bir tarif ile geliyoruz! Fırında kayık patates tarifi ile oldukça doyurucu bir akşam yemeği hazırlamaya buyurun. Şimdiden ellerinize sağlık.

Fırında Kayık Patates Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Orta Boy Patates
  • 250 Gram Kıyma
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1/2 çay Bardağı Su
  • 6 Dal Kıyılmış Maydanoz
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Fırında Kayık Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri soyun ikiye bölün. Kasık yardımıyla sandal seklini veriyoruz. Suya koyup bekletiyoruz. Yağı tavaya ekleyin rengi dönene kadar kıymayı kavuruyoruz.
  2. Küp küp doğranmış soğan ve biberlerimizi ekleyin. Bir kaç dakika kavurduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesi, salça ve baharatları ekleyip, biraz karıştırın.
  3. Üzerine suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen harcın altını kapatıp maydanozu ekleyerek, karıştırıp ocaktan alın.
  4. Tavamıza yağ alıp patatesleri arkalı önlü güzelce kızartın. Borcama dizin. Pişen harçtan koyun. Salça, tuz ve suyu homojen hale gelene kadar karıştırıp borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika arası pişirin.
  5. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı serpip fırına tekrar verin. Kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. Afiyet Olsun.
Bulut Kabartma

Bulut Kabartma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lokanta Usulü Ezme

Lokanta Usulü Ezme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası

Havuçlu Zencefilli Kereviz Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütlü Karnabahar Çorbası

Sütlü Karnabahar Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bebe Bisküvili Fit Mozaik Pasta

Bebe Bisküvili Fit Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce