Fırında Bal Kabaklı Mücver
Yağ çekmeyen, lezzet taşan bir mücver yapıyoruz. Üstelik bal kabaklı! Fırında pişiyor, bu tarife doyum olmuyor.
Fırında Bal Kabaklı Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 Dilim Bal Kabağı
- 2 Adet Patates
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Adet Yumurta
- 1/2 Demet Maydanoz
- 2 Dal Taze Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
Fırında Bal Kabaklı Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soyulmuş bal kabaklarını ve 2 orta boy patatesi rendeleyelim.
- İçersine maydanoz ve taze soğan doğrayalım. Arzuya göre 2 diş sarımsak da rendeleyelim.
- 2 yumurta ve 3 yemek kaşığı un ekleyelim. (Orijinal mücver kıvamında olmalı.)
- Tuz, karabiber, zerdeçal ve pul biber ilave edip harcı karıştıralım.
Fırında yapacağımız için içerisine zeytinyağı ekleyelim. (Yağ eklemezseniz kuru olur.)
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla harcı mücver şeklinde yerleştirelim ve kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.