Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Kızartma Tadında Fırın Karnabahar

Kızartmadan çıtır çıtır karnabaharlar yapmak isteyenleri şöyle alalım. Evdeki malzemeler ile karnabaharları haşlamadan, sadece fırında pişirerek çıtır çıtır yapabilirsiniz. Sırrı özel sosunda ve mısır gevreği ile kaplamasında gizli. Mısır gevreği yerine dışını ekmek kırıntısı ile kaplayarak da benzer bir çıtır katmana ulaşabilirsiniz. Klasiklerden vazgeçemeyenler için karnabahar kızartması tarifini de şöyle bırakalım.

Vegan ve vejetaryen beslenenlerin de rahatlıkla yapabileceği sebzeli tarifimizi mutlaka deneyin.

Kızartma Tadında Fırın Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Adet Küçük Boy Karnabahar
  • 1 Su Bardağı Mısır Gevreği
  • 1 çay Kaşığı Köri
  • 1 çay Kaşığı Sarımsak Tozu
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • Sosu İçin:
  • 1/2 çay Bardağı Mısır Nişastası
  • 1/2 çay Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Kızartma Tadında Fırın Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mısır gevreğini rondodan geçirip inceltin. Üzerine baharatları ekleyin.
  2. Karnabaharları yıkayın ve çiçek kısımlarını ayıklayıp derin bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, nişasta ve süt karışımını ekleyip güzelce bulanmasını sağlayın.
  3. Ardından mısır gevrekli baharatlı karışıma bulayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 200 derecede 25 dakika pişirin. Afiyet olsun!
Ispanaklı Köstebek Pasta

Ispanaklı Köstebek Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sote Tavuklu Semizotu Salata

Sote Tavuklu Semizotu Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavada Pırasalı Tart

Tavada Pırasalı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
New York Usulü Cheesecake

New York Usulü Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hurmalı Fit Bar

Hurmalı Fit Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce