Fındıklı Islak Kurabiye
Hafifliği ve lezzeti ile çay saatlerine çok yakışan bir kurabiye tarifi karşınızda. Nemli yapısıyla fındıklı ıslak kurabiyeyi çok seveceksiniz.
Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Su Bardağı Un
- 150 Gram Margarin
- 2 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı Fındık Kırığı
- 3 çorba Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 çorba Kaşığı Kakao
- Islatmak için:
- 1 Su Bardağı şeker
- 1,5 Su Bardağı Su
- Üzeri için:
- 1/2 çay Bardağı Hindistan Cevizi
Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bir tencereye su ve şeker alınır. Su kaynamadan, şeker eriyince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Karıştırma kabına un, vanilya, kabartma tozu, fındık kırığı, pudra şekeri, kakao konulup harmanlanır ve ortası açılır.
- Tereyağı ve yumurta kırılır. Hamur yoğrulur.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar yapılıp konulur.
- 180 derece fırında pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeler soğuyan şerbete konulur. Arkalı önlü ıslatılır.
- Hindistan cevizi konulur ve servise hazır. Afiyet olsun.