Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #borek

Fıccın

Çerkez mutfağının en lezzetli böreklerinin başında gelen fıccın tarifini ve detaylarını sizinle paylaşıyoruz. Muazzam dokulu hamuru , ağız sulandıran iç harcı ve şık görüntüsüyle sizlerin de favorisi olacak. İster sabah kahvaltısına, ister çayın yanına ya da akşam yemeğine ya da dilediğiniz her öğünde afiyetle tüketebilirsiniz onu. Yapması bizim tarifimizle hiç zor değil, şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.

Fıccın Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1/2 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • İç harcı için:
  • 300 Gram Az Yağlı Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Adet Sivri Biber
  • 3 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
Fıccın Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için ılık süt,tereyağı,maya ve şekeri karıştırın. Şeker eriyince unu azar azar ekleyin ve karışım toparlanınca un eklemeyi durdurun.
  2. Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamur pürüzsüz olana kadar 10-15 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba alın ve üstü kapalı bir şekilde 40-45 dakika mayalayın.
  3. İç harcı için kıyma, minik doğranmış soğan ve biber, biber salçası, son olarak tuzu iyice karıştırın. Karışıma rendelenmiş domatesleri azar azar ekleyin hafif nemli bit hal alınca eklemeyi durdurun.
  4. Hamuru biri büyük biri biraz daha küçük olacak şekilde ikiye bölün. Hafifçe yağlanmış fırın kabına büyük olan parçayı kenarları yüksek olacak şekilde yayın.
  5. Harcı hamurun ortasına koyun ve boşluk kalamayacak şekilde yerleştirin. Üst hamuru merdane yardımı ile açın ve kenarları örtecek şekilde yerleştirin.
  6. Fazla parçaları koparın ve hava almayacak şekilde alt ve üst hamuru birleştirin. Üst kısma buharın çıkması için bir delik açın ve yumurta sarısını sürün.
  7. Delik kısmına az miktar tereyağı ekleyin.
  8. Fırını 200 derecede ısıtın ve fıccını fırına koyduktan sonra 180 dereceye indirin ve 40 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan fıccını tezgahta 30 dakika dinlendirin
  9. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı

Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütsüz Kurabiye

Sütsüz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Adana Usulü Fellah Köfte

Adana Usulü Fellah Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Top Kadayıf

Top Kadayıf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Kaşık Dökmesi

Yumurtasız Kaşık Dökmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce