Evde Pratik Tavuk Döner

2024-08-20 18:35:40 - Yemeklik.com.tr

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tavuk döner tarifimle, dışarıda yediğiniz lezzeti evinize taşıyoruz. Bütün tavuk kullanarak hazırladığınız bu döner, marinasyonda bekletilen tavuk filetolarının fırında pişirilmesiyle mükemmel bir kıvam alıyor. Yoğurt, baharatlar ve limon suyu ile marine edilen tavuklar, fırında yavaşça pişirilerek dışı çıtır, içi ise yumuşacık bir döner haline geliyor. Tavuk dönerinizi dilerseniz ev yapımı lavaş içinde, tereyağlı pilav üstü veya kaşık salata ile servis edebilirsiniz.

Lezzet dolu sofralarınıza keyif katması dileğiyle, afiyet olsun!


Evde Pratik Tavuk DönerTarifi İçin Malzemeler

Evde Pratik Tavuk DönerTarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğun derisini ve kemiklerini aldıktan sonra çıkan parçaların hepsini ince filetolar şeklinde kesin. Bunu bütün tavuk yerine sadece tavuğun sevdiğiniz parçaları ile de yapabilirsiniz.
  2. Tavuk parçalarını derin bir kaseye alın ve kalan bütün malzemeyi üstüne ekleyerek harmanlayın.
  3. Tavukları pişireceğiniz tepsiye kat kat dizin, üzerine değecek şekilde streç film serin ve son olarak ağırlık koyup 11-12 saat buzdolabına kaldırın.
  4. Tavuğu pişirmek için fırını 200 dereceye ısıtın ve tavuğun üzerinden ağırlığı ve streci kaldırıp sıcak fırına atın. Tavuk kızarıp sert bir hale gelinceye kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan tavuğu tepsideyken keskin bir bıçakla ince şekilde dilimleyin ve maşa yardımıyla harmanlayıp tekrar fırına atın.
  6. Yaklaşık 5-10 dakika sonra tekrar kızaran tavuk parçalarını fırından alıp dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi