Evde Islak Hamburger

2024-07-25 10:27:53 - Yemeklik.com.tr

Güncel tarifler serimizde sıra, bir tanesinin asla yetmediği ıslak hamburgere geldi. Bu tarifle beraber, lezzetiyle herkesin favorisi olan ıslak hamburgeri evde kolayca yapabilirsiniz. Kendi ekmeğinizi ve köftenizi hazırlayarak, sosuyla tamamladığınız bu enfes hamburgerler sofralarınıza lezzet katacak. Hamuru yoğurup mayaladıktan sonra, özel olarak hazırlanan köfteleri kızartıyor ve domates sosuyla birleştiriyoruz. Yoğun buharla beraber yumuşayan ekmekler, ıslak hamburgerinize benzersiz bir tat katacak.

Her lokmasında ayrı bir lezzet olan bu tarifi denemeden geçmeyin. Afiyet olsun!

Evde Islak HamburgerTarifi İçin MalzemelerEvde Islak HamburgerTarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak hamburger ekmeği için su, süt, yumurta, şeker ve mayayı karıştırın içine unu azar azar ekleyip pürüzsüz ve sert bir hamur yoğurun. Hamur toparlanınca tuz ve yumuşak tereyağı da ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalandırın.
  2. Mayalanan hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölün ve sıkı şekilde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlı kağıt tepsiye dizin, üstlerine avcunuzla bastırın üstlerini örtüp 1 saat daha mayalayın.
  3. Tekrar kabaran hamurların üzerine su sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik sıcak fanlı fırında 18-20 dakika kızarana kadar pişirin. Ekmekleri fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin.
  4. Köfte için bütün malzemeleri bir kasede bütünleşene kadar yoğurun. Harcı 12 eşit parçaya bölün ve avcunuzda ya da buzdolabı poşeti içinde düzleştirin. Köfteleri en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Köfteleri yağsız tavada önlü arkalı kızartın.
  6. Sos için gereken bütün malzemeyi blenderden geçirin ve orta boy bir tencereye alıp 2-3 dakika kaynatın.
  7. Islak hamburgeri son haline getirmek için ekmeleri ortadan ikiye kesin içlerine birer yemek kaşığı sos koyup köfteleri de yerleştirip kapatın.
  8. Büyük bir tencerenin tabanına yarım su bardağı sıcak su koyup üzerine bir kat ıslatılmış yağlı kağıt serin. Her bir burgeri sosa daldırın fazlasını süzün ve tencereye üst üste yerleştirin. Burgerlerin üzerini de ıslak yağlı kağıtla kaplayıp tencerenin kapağını kapatın. Ocağı en kısık konumda açın ve 5 dakika yoğun buhar oluşana kadar bekleyin. Ocağı kapatıp tencerenin kapağını 10 dakika daha açmayın. Böylelikle ekmekleriniz çok daha yumuşak olacaktır.
  9. Islak hamburgerlerinizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi