Ev Yapımı Portakal Suyu
Yaz mevsiminin sıcaklığına iyi gelecek enfes bir portakal suyu! Kısa sürede basitçe yapabileceğiniz bir tarif. Afiyetle içilsin!
Ev Yapımı Portakal Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Portakal
- 2750 Mililitre Su
- 300 Gram şeker
Ev Yapımı Portakal Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Daha önceden dondurmuş olduğumuz portakalları rahatça kesebilmek için biraz suyun altında tuttuktan sonra büyük dilimler olacak şekilde kesiyoruz.
- Daha sonra portakallarımızı rondodan geçiriyoruz. (Şeker ve su ekleme kısımlarını rondonuzun büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Ben üç kez yaptım. )
- Yani, rondodan geçirdiğimiz portakallara önce 1,5 litre su ekleyip, 1,5 su bardağının da yarım su bardağı kadarını ekleyerek rondodan geçirmeye devam ediyoruz.
- Rondodan geçirdiğimiz portakal suyumu süzgeçle bir kaba boşaltıyoruz. Posasını tekrar rondoya döküyoruz.
- Kalan suyun ve şekerin yine rondoya sığan kadarını ekleyip işlemi tekrar ediyoruz.
- Üçüncü kez aynı işlemi yaptıktan sonra posasını elde sıkarak kalan suyu da böylelikle geçiriyoruz.
- Her seferinde süzgeçten geçirdiğimi de hatırlatmak isterim.
- Dilerseniz içerisine taze nane de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.