Ev Yapımı Kadınbudu Köfte
2023-09-21 10:41:24 - Yemeklik.com.tr
Aynı köfteleri hazırlamaktan sıkıldıysanız besleyici ve çok lezzetli bu kadınbudu köfte tarifini hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kalan pilavlarınızı da değerlendirmek için güzel bir yöntem.
Ev Yapımı Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Dana Kıyma
- 1 çay Bardağı Pirinç
- 2 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Adet Yumurta
- 2 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- Dış kaplaması için:
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- 2 Adet Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Su
- 1 çimdik Tuz
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- İlk olarak pirinçleri yıkayın ve kısık ateşte sıcak suda haşlayın. 1- 1,5 su bardağı pilavınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Kıymayı kavurmak için uygun bir tavada yağları eritin. Soğanın birini minik küpler halinde doğrayın ve soteleyin.
- Kıymayı ekleyip kavurun. Biraz tuz ve karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Köfte için gerekli malzemeleri bir kaseye alın. Soğanın birini rendeleyip suyunu sıkıp ilave edin. Haşlanmış pirinç ve kavrulmuş kıymayı da ekleyin. Güzelce yoğurun. Yumuşak bir kıvamda olacak. Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin. Sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp oval form verin.
- Un ve galeta ununu karıştırın. Biraz tuz ekleyin. Yumurtaları 1 yemek kaşığı suyla çırpın. Köftelerin hepsini unla kaplayın. Bir tavada yağı kızdırın. Her tarafını yumurtaya batırıp fazlasını süzdürün. Yağda çevirerek kızartın.
- Kızardığında havlu kağıt serili servis tabağına alın. Ilıkken patates kızartması veya patates püresi eşliğinde servis yapın. Çok yakışıyor. Afiyet olsun.