Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare
2023-09-30 11:57:05 - Yemeklik.com.tr
Haşhaşlı şerbetli tatlılar son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Şekerpare de bu tatlılar arasında oldukça önemli bir yere sahip. Değişik tatlılardan hoşlananlar, mutfağında farklılık arayanlar için bir tarif geliştirdik: Kakaolu Haşhaşlı Şekerpare.
Biz kesinlikle "brownie kurabiye" de derdik kendisine. O kadar yumuşacık ve ağızda eriyen çikolata tadına sahip bir tatlı ki..
Haşhaşları kıtır kıtır ağzınıza geliyor, sadece dışı haşhaş kaplama ; üzerinde ise bol fıstığıyla adeta bir lezzet patlaması.. Biz üzerini file fıstık ise süsledik, siz dilerseniz fındık, badem, ceviz gibi yemişler de kullanabilirsiniz. Evinizde ne varsa mükemmel uyumlu olacağına eminiz!
O halde tarifimizin ayrıntılarına geçelim, şimdiden afiyet olsun!
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler- Şerbeti İçin:
- 3,5 Su Bardağı şeker
- 3,5 Su Bardağı Su
- 3 Damla Limon Suyu
- Hamuru İçin:
- 125 Gram Tereyağı
- 1 Su Bardağı Pudra şekeri
- 1 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Beyazı
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2,5 Yemek Kaşığı Irmik
- 2,5 Su Bardağı Un
- 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Kakao
- Üzerini Bulamak İçin:
- 1 Küçük Kase Süt
- 1 Orta Boy Kase Haşhaş
- Bir tencereye şeker ve suyu alın. Orta ateşte hafif ağdalı bir kıvama bürünene dek pişirin. Limon suyunu da ekleyin. Altını kapattıktan sonra kenara alın, şerbet tatlıların üzerine ılık dökülmeli.
- Tereyağını derin bir kaba alın ve üzerine pudra şekerini ekleyin.
- 1 yumurta akı ve 1 tam yumurtayı da ilave edin.
- Elinizle tüm karışımı birbirine yedirin.
- İrmiği üzerine ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
- Kakaoyu da ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur haline getirin.
- Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparın ve elinizle dilediğiniz boyutta şekil verin.
- Hamuru önce süte batırın. İçinde çok fazla tutmamalısınız.
- Daha sonrasında haşhaş ile kaplayın.
- Tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin.
- 170 dereceye ayarlı fansız fırında orta rafta 35 dakika kadar pişirin. Bu kısımda kontrollü olmakta fayda var. Farklı fırınlarda zaman değişebilir.
- Pişen şekerpareleri fırından aldıktan sonra 3-4 dakika ilk sıcaklığını atması için bekleyin ve ardından ılık şerbet ile buluşturun. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa 4-5 saat dinlendirin.
- Leziz haşhaşlı kakaolu şekerpareler hazır. Afiyet olsun!